0 0
Eton Mess z kiwi

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki
6-8 szt Dojrzałe kiwi
300 ml Śmietana kremówka 36%
2 łyżki Cukier puder
1-2 łyżki Miód

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Eton Mess z kiwi

Kuchnia:
    • 1 godzina
    • Łatwy

    Składniki

    • Składniki

    Opis

    Udostępnij

    Przepis nadesłany przez nasza czytelniczkę Małgosię H.

    Kroki

    1
    Zakończ etap

    Przygotowanie deseru

    Owoce kiwi obieramy ze skóry. Jeden owoc odkładamy do dekoracji. Pozostałe owoce miksujemy w blenderze na mus, dodajemy do smaku miód i mieszamy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy pod koniec ubijania ekstrakt z wanilii i cukier puder. W szklankach układamy kolejno wszystkie składniki. Najpierw mus z kiwi, następnie pokruszone bezy i ubitą śmietanę. Deser dekorujemy plasterkami kiwi. Podajemy schłodzone.

    przepis-y

    Recenzje

    Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
    poprzedni
    Kurczak po indyjsku
    następny
    Pizza Rimini
    poprzedni
    Kurczak po indyjsku
    następny
    Pizza Rimini

    Dodaj komentarz