0 0
Jajko faszerowane pastą z awokado

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

4 szt Jajko
1 ząbek Czosnek mały
1 szt Szalotka mała
1 szt Awokado dojrzałe
2 łyżki Sok z limonki
1 łyżka Majonez
3 łyżki Szczypiorek drobno posiekany
Sól morska
Biały pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Jajko faszerowane pastą z awokado

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Przepis na jajko faszerowane pastą z awokado nadesłała nam nasza czytelniczka Małgosia H. – właścicielka bloga Wędrówki po kuchni. Jeśli jesteście ciekawi tego przepisu zapraszamy do wykonania.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Gdy już są gotowe zalewamy zimną wodą by je wystudzić i obieramy. Wycinamy z nich 1/3 część robiąc nacięcie u góry po ukosie, ma powstać rynienka. Wyciętą część jajka kroimy drobniutko. Dodajemy posiekany bardzo drobno czosnek i cebulę szalotkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprze. Awokado kroimy na pół i usuwamy pestkę. Miąższ kroimy w kostkę i skraplamy sokiem z limony. Dodajemy do jajek. Wszystko razem dokładnie mieszamy z majonezem. Faszerujemy masą obficie jajka.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Biała kiełbasa na karmelizowanej czerwonej cebuli
następny
Świąteczne masełko z rzeżuszką
poprzedni
Biała kiełbasa na karmelizowanej czerwonej cebuli
następny
Świąteczne masełko z rzeżuszką