fbpx
0 0
Likier cytrynowy

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

4 sztuki Cytryna
1/2 litra Wódka
1/2 szklanki Miód jasny
3 sztuki Goździk
1/2 laski Wanilia

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Likier cytrynowy

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Polecamy na rozgrzewkę w zimowe wieczory. Łatwy przepis na likier cytrynowy. Smaczny i pasuje na każdą okoliczność. Polecamy.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Obierz cienko cytryny, tak by nie naruszyć białej wewnętrznej skórki. Zalej skórki wodą, wsyp goździki i włóż laskę cynamonu. Wyciśnij sok z jednej cytryny i wlej do wódki. Maceruj przez 8 - 10 dni. Podgrzej miód. Wlej alkohol (razem ze skórkami i przyprawami). odstaw - szczelnie zakorkowany - w ciemne miejsce na kolejne 8 - 10 dni. Potem przefiltruj likier (przez filtr do kawy lub przez watę) i rozlej do butelek.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Ciasto Toffi
następny
Chutney jabłkowy
poprzedni
Ciasto Toffi
następny
Chutney jabłkowy