0 0
Muffiny ziemniaczane

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

4-5 szt Ziemniak
3 szt Jajko
1 szklanka Tarty ser żółty
garść Szczypiorek
do smaku Sól
do smaku Pieprz
według uznania Mieszanka przypraw

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Muffiny ziemniaczane

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Muffiny zawsze kojarzą nam się z deserem. A nasza czytelniczka Agnieszka Z. przesłała do nas przepis na muffiny ziemniaczane. Ciekawy przepis, prawda?

(Visited 10 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Ziemniaki gotujemy aż będą miękkie. Przepuszczamy przez praskę by były puree. Jajka roztrzepujemy widelcem, jednak lepiej zrobić to trzepaczką. Dodać do ziemniaków. Wsypujemy 3/4 szklanki sera żółtego. Wsypać wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do papilotek i piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pod koniec pieczenia posypać pozostawionym serem. Muffiny można podawać z jogurtem greckim i bazylią.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Zapiekane naleśniki po meksykańsku
następny
Pyszne batony bez pieczenia
poprzedni
Zapiekane naleśniki po meksykańsku
następny
Pyszne batony bez pieczenia