0 0
Papryka faszerowana mięsem mielonym

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

6 sztuk Świeża papryka różne kolory
200 g Mięso mielone wieprzowe
1 sztuka Jajko
2 sztuki Cebula
2 ząbki Czosnek
2 łyżeczki Zioła prowansalskie
2 łyżki Tarta bułka
1 litr Bulion wieprzowy
1 sztuka Pomidor
4 łyżki Tarty parmezan
do smaku Pieprz
4 łyżki Oliwa z oliwek
2 torebki Ryż do ekspresowego gotowania

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Papryka faszerowana mięsem mielonym

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

W sezonie jest wyjątkowo słodka i tania. Polecamy ten przepis. Papryka faszerowana mięsem mielonym, pachnąca aromatycznymi ziołami.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Zagotuj litr wody. Wyjmij z papryki gniazda nasienne, podziel każdy strąk na 4 kawałki. Wrzuć na trzy minuty do wrzącej, lekko osolonej wody. Połóż na sicie, niech papryka ostygnie. W tym czasie rozgrzej na patelni dwie łyżki oliwy z oliwek, podsmaż jedną posiekaną cebulę. Dodaj mielone mięso i zmiażdżony czosnek. Smaż na średnim ogniu około 5 minut - stale mieszając, aby rozbić grudki mięsa. Rozpuść kostki bulionu w szklance gorącej wody. Wlej 1/3 do mięsa, smaż przez 2 - 3 minuty. Zdejmij rondel z ognia. Wsyp do farszu tartą bułkę, zioła, pieprz. Wbij jajko, starannie wymieszaj. Kładź nieduże porcje nadzienia na szerokich paskach papryki. Zawijaj i spinaj wykałaczkami. Posmaruj oliwą naczynie do zapiekania, wlej na do resztę rosołu wymieszanego z łyżeczką ziół, wrzuć posiekaną cebulę i cząstki pomidora. Ułóż paprykę i wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika (po 15 minutach posyp startym serem).

Zagotuj w dużym garnku 2 litry wody, wsyp sól i wrzuć torebki z ryżem. Po 20 minutach i ryż i papryka będą gotowe do podania.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
MINESTRONE z ziemniakami
następny
Omlet di Bologna
poprzedni
MINESTRONE z ziemniakami
następny
Omlet di Bologna