0 0
Pieczona przepiórka

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

4 sztuki Przepiórka
200 g Suszone owoce namoczonych w winiaku (śliwki, morele, jabłka, gruszki, rodzynki),
200 g Cukinia
100 g Masło
100 g Grzyby leśne prawdziwków i kurek podsmażonych z cebulą i czosnkiem, białym winem i pietruszką,
Rozmaryn świeży
Sól
Biały pieprz
Składniki na sos:
100 g Miód
0,3 l Miód pitny "Trójniak"
1 łyżeczka Sambal oelek czuszka w paście

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Pieczona przepiórka

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

  • Składniki na sos:

Opis

Udostępnij

Pieczona przepiórka z suszonymi owocami na placku z cukinii z sosem miodowo pikantnym. Przepis na wagę idealnej pani domu. Smacznego.

(Visited 296 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Gotowego sosu powinna być jedna szklanka. Sos należy przygotować na patelni, na której była smażona przepiórka.

Oczyszczoną i wyluzowaną przepiórkę nacieramy przyprawami i wypełniamy namoczonymi owocami. Tak przygotowane mięso obsmażamy na patelni i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 20 minut. Plastry cukinii podsmażamy na patelni z masłem i świeżym rozmarynem. Gotową przepiórkę układamy na uformowanej cukinii i polewamy przygotowanym sosem z miodu pitnego, miodu pszczelego i sambal oelek. Przepiórki podajemy z pierożkami leniwymi lub krokietami ryżowymi.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Ulubione myszki
następny
Mus makowy z sosem żubrówkowym
poprzedni
Ulubione myszki
następny
Mus makowy z sosem żubrówkowym