0 0
Klopsiki z kaszy jaglanej i buraczków

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1/2 szklanki Kasza jaglana sucha
3 szt Burak
7 łyżek Mąka żytnia
1 łyżka Mączka ziemiaczana
do smaku Mieszanka przypraw ulubione (czosnek, pieprz itp.)
Sos sojowy

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Klopsiki z kaszy jaglanej i buraczków

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Pyszne, lekkie i zdrowe. Przepis na klopsiki przesłała do nas nasza czytelniczka Agnieszka Z. Zachęcamy do wypróbowania tego przepisu.

(Visited 52 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Buraczki gotujemy aż będą miękkie i mielimy je maszynką do mięsa lub miażdżymy blenderem. Kaszę jaglaną również gotujemy by była miękka. Łączymy ją z buraczkami, przyprawiamy. W rondelku gotujemy wodę, formujemy klopsiki i wrzucamy do wrzątku na kilka minut. Wyciągamy łyżką cedzakową i gotowe.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Zupa ze słodkiej kapusty
następny
Klopsy drobiowe w sosie orzechowym
poprzedni
Zupa ze słodkiej kapusty
następny
Klopsy drobiowe w sosie orzechowym