Składniki
- 
                                          6 sztuk Jajko
- 
                                          2 łyżki Masło
- 
                                          200 g Pieczarki
- 
                                          100 g Wędzony boczek
- 
                                          2 łyżki Natka pietruszki
- 
                                          2 łyżki Tarty ser żółty
- 
                                          2 ząbki Czosnek
- 
                                          1 łyżka Sok z cytryny
- 
                                          60 g Masło
- 
                                          szczypta Gałka muszkatołowa
- 
                                          Sól
- 
                                          Pieprz
Opis
Jedno z bardzo szybkich dań. Omlet z pieczarkami i boczkiem, doskonałe danie na rodzinne śniadanie. Polecamy ten przepis.
Kroki
| 1 Zakończ etap | Przygotowanie:Oczyścić i pokroić w paski pieczarki. Boczek posiekaj w słupki. Rozgrzej w rondlu łyżkę masła, podsmaż boczek, a potem dodaj pieczarki i zmiażdżony czosnek. Smaż na średnim ogniu przez 5 minut. Przypraw pieprzem, gałką muszkatołową i szczyptą soli. Wsyp ser, wymieszaj i odstaw rondelek z nadzieniem na bok. Ubij w misce jajka z mlekiem i solą. Rozgrzej na dużej patelni masło, wlej jajka i usmaż dobrze przyrumieniony omlet. Połóż nadzieniem, zawiń omlet na pół i przełóż na podgrzany talerz wyłożony liśćmi sałaty. | 




 
                 
                



