0 0
Śledzie z sherry

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

4 sztuki Płaty śledzia Matijas
1/2 szklanki Cream sherry
3 łyżki Ocet winny ciemny
1 sztuka Cebula duża
1 łyżka Cukier
1 łyżeczka Gorczyca
do smaku Pieprz grubo zmielony

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Śledzie z sherry

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Śledzie w sherry, na słodko. Wypróbuj ten przepis i zaskocz swoich bliskich. Ta wersja śledzia na pewno sprawdzi się jako przepis na Wigilię. Polecamy.

(Visited 1 141 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Wypłucz śledzie w zimnej wodzie, potnij na kawałki o długości trzech centymetrów. Posiekaj dość grubo cebulę. Układaj w słoiku śledzie, posypuj cebulą, gorczycą i pieprzem. Zagotuj wodę z cukrem. Wystudzoną wymieszaj z sherry (najsłodszą, jaka jest produkowana) i octem. Zalej śledzie i wstaw do lodówki na 6 godzin.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Karp faszerowany na zimno
następny
Śledzie po wileńsku
poprzedni
Karp faszerowany na zimno
następny
Śledzie po wileńsku