0 0
Śledzie po wileńsku

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

6 płatów Płaty śledzia Matijas
6 kapeluszy Suszone grzyby
2 łyżki Kieczup łagodny
1 szuka Cebula
2 łyżki Sok z cytryny
2 łyżki Olej słonecznikowy
2 ząbki Czosnek
1 łyżka Vegeta
Sól
Pieprz
Tymianek

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Śledzie po wileńsku

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Śledzie po wileńsku, to tradycyjne danie wigilijne. Połączenie śledzia z grzybami jest łatwe w przygotowaniu i smaczny.

(Visited 182 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Namocz grzyby w gorącej wodzie, potem wsyp do wody łyżeczkę Vegety i ugotuj grzyby. Miękkie poszatkuj na małe kawałeczki. Pokrój jak najdrobniej cebulę i podsmaż na łyżce oleju. Dodaj grzyby, smaż przez 5 minut. Przypraw pieprzem, tymiankiem i sokiem z 1/4 cytryny. Przekrój każdy filet na pół. Skrop sokiem z cytryny, posmaruj keczupem i farszem grzybowym. Ułóż na półmisku, skrop olejem, przykryj folia aluminiową i odstaw.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Śledzie z sherry
następny
Śledzie po adwokacku
poprzedni
Śledzie z sherry
następny
Śledzie po adwokacku