0 1
KAPSALON – holenderski kebab

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki
kilka Foremki aluminiowe
kilka Ziemniaki na frytki
do smażenia Olej słonecznikowy
1 szt Piersi z kurczaka
1 łyżka Kebab shoarma (lub kebab - gyros
10 dag Ser żółty
1/2 szt Kapusta pekińska
1 szt Pomidor
1 szt Ogórek świeży
Składniki na sos
200 ml Jogurt naturalny
1 łyżka Majonez
do smaku Sól
do smaku Pieprz
2 ząbki Czosnek
do smaku Cukier
do smaku Musztarda
do smaku Koperek

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

KAPSALON – holenderski kebab

Kuchnia:
    • 1 godzina i 30 minut
    • Średni

    Składniki

    • Składniki

    • Składniki na sos

    Opis

    Udostępnij

    Jedyny w swoim rodzaju, smaczny. Holenderski kebab to najpopularniejsze danie.

    Kroki

    1
    Zakończ etap

    Przygotowanie

    Świeżego ogórka ze skórką ścieramy na tarce. Siekamy koperek oraz czosnek. Dodajemy wszystko do jogurtu zmieszanego z łyżką majonezu. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.

    Piersi z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i przyprawiamy przyprawą kebab. Siekamy cebulę i smażymy. Smażymy również frytki. Następnie siekamy kapustę pekińską, ogórka i pomidora.

    Do foremek na dno wkładamy frytki,mięso i posypujemy żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez chwilę. Dokładamy warzywa i znów posypujemy serem. Ponownie zapiekamy aż ser się roztopi. Po wyciągnięciu polewamy sosem.

    Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Panią Anetę P.

    przepis-y

    Recenzje

    Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
    poprzedni
    Wielkanocne kaczuszki
    następny
    Śniadaniowe bułeczki
    poprzedni
    Wielkanocne kaczuszki
    następny
    Śniadaniowe bułeczki

    komentarz Ukryj komentarze

    Dodaj komentarz