0 1
KAPSALON – holenderski kebab

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki
kilka Foremki aluminiowe
kilka Ziemniaki na frytki
do smażenia Olej słonecznikowy
1 szt Piersi z kurczaka
1 łyżka Kebab shoarma (lub kebab - gyros
10 dag Ser żółty
1/2 szt Kapusta pekińska
1 szt Pomidor
1 szt Ogórek świeży
Składniki na sos
200 ml Jogurt naturalny
1 łyżka Majonez
do smaku Sól
do smaku Pieprz
2 ząbki Czosnek
do smaku Cukier
do smaku Musztarda
do smaku Koperek

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

KAPSALON – holenderski kebab

Kuchnia:
    • 1 godzina i 30 minut
    • Średni

    Składniki

    • Składniki

    • Składniki na sos

    Opis

    Udostępnij

    Jedyny w swoim rodzaju, smaczny. Holenderski kebab to najpopularniejsze danie.

    (Visited 4 992 times, 12 visits today)

    Kroki

    1
    Zakończ etap

    Przygotowanie

    Świeżego ogórka ze skórką ścieramy na tarce. Siekamy koperek oraz czosnek. Dodajemy wszystko do jogurtu zmieszanego z łyżką majonezu. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.

    Piersi z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i przyprawiamy przyprawą kebab. Siekamy cebulę i smażymy. Smażymy również frytki. Następnie siekamy kapustę pekińską, ogórka i pomidora.

    Do foremek na dno wkładamy frytki,mięso i posypujemy żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez chwilę. Dokładamy warzywa i znów posypujemy serem. Ponownie zapiekamy aż ser się roztopi. Po wyciągnięciu polewamy sosem.

    Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Panią Anetę P.

    Recenzje

    Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
    poprzedni
    Wielkanocne kaczuszki
    następny
    Śniadaniowe bułeczki
    poprzedni
    Wielkanocne kaczuszki
    następny
    Śniadaniowe bułeczki

    komentarze Ukryj komentarze

    Dodaj komentarz