fbpx
0 0
Kluski śląskie z dodatkiem mąki żurkowej.

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Porcje:
Składniki
10 szt Ziemiaki
1 szt Jajko
2 łyżki Mąka żurkowa
6 łyżek Mąka ziemniaczana
1/3 szklanki Mleko 3,2 %

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Kluski śląskie z dodatkiem mąki żurkowej.

Kuchnia:
  • 30 minut
  • Porcje 4
  • Łatwy

Składniki

  • Składniki

Opis

Udostępnij

Wyjątkowy przepis na kluski, które są idealnym dodatkiem do dań głównych.

(Visited 48 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie klusek

Ziemniaki gotuję do miękkości, dodaje mleko i tłukę. Po ostygnięciu przekładam do miski i dodaje całe jajko, mąkę żurkową i mąkę ziemniaczaną. Mieszam aż składniki się połączą. Formuję kulki następnie spłaszczam i kciukiem robię dołki.
Kluski gotuję po 20 szt wrzucając na wrzątek. Po wypłynięciu gotuję ok. 3 min.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Czekoladowe ciastka z różowym pieprzem
następny
Schab „Piegus” z orzechami włoskimi.
poprzedni
Czekoladowe ciastka z różowym pieprzem
następny
Schab „Piegus” z orzechami włoskimi.

Dodaj komentarz