0 0
Krem z winogronem

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

800 g Winogrono ciemne
400 g Serek homogenizowany smak waniliowy
400 ml Gęsty jogurt naturalny
1 łyżka Cukier waniliowy
1 kieliszek Alkohol dowolny

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Krem z winogronem

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Dla amatorów słodkich kremów z dodatkiem owoców ten przepis będzie idealny. Nasza czytelniczka Kamila O. przesłała do nas pomysł na lekki krem z ciemnym winogronem. Idealna propozycja na prosty w wykonaniu deser.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Winogrona dokładnie myjemy, następnie wybieram kilka sztuk do dekoracji, zaś pozostałe przekroimy na pół i wybieramy z nich pestki. Tak pokrojone winogrona układamy na dnie pucharków. Owoce wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia, ale wcześniej polewamy łyżeczką alkoholu. Ubijamy następnie serek homogenizowany wraz z jogurtem, cukrami: waniliowym i pudrem. Sosem polewamy winogrona, zaś na wierzchu przybieramy owocami odłożonymi wcześniej

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Młoda kapusta
następny
Pączusie po Bawarsku
poprzedni
Młoda kapusta
następny
Pączusie po Bawarsku