0 0
Omlet z pieczarkami i boczkiem

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

6 sztuk Jajko
2 łyżki Masło
200 g Pieczarki
100 g Wędzony boczek
2 łyżki Natka pietruszki
2 łyżki Tarty ser żółty
2 ząbki Czosnek
1 łyżka Sok z cytryny
60 g Masło
szczypta Gałka muszkatołowa
Sól
Pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Omlet z pieczarkami i boczkiem

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Jedno z bardzo szybkich dań. Omlet z pieczarkami i boczkiem, doskonałe danie na rodzinne śniadanie. Polecamy ten przepis.

(Visited 269 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Oczyścić i pokroić w paski pieczarki. Boczek posiekaj w słupki. Rozgrzej w rondlu łyżkę masła, podsmaż boczek, a potem dodaj pieczarki i zmiażdżony czosnek. Smaż na średnim ogniu przez 5 minut. Przypraw pieprzem, gałką muszkatołową i szczyptą soli. Wsyp ser, wymieszaj i odstaw rondelek z nadzieniem na bok.

Ubij w misce jajka z mlekiem i solą. Rozgrzej na dużej patelni masło, wlej jajka i usmaż dobrze przyrumieniony omlet. Połóż nadzieniem, zawiń omlet na pół i przełóż na podgrzany talerz wyłożony liśćmi sałaty.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Omlet z konfiturą morelową
następny
Tatar z łososia
poprzedni
Omlet z konfiturą morelową
następny
Tatar z łososia