0 0
Pieczeń domowa

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 kg Mięso mielone wieprzowe
1/2 kg Mięso z udźca indyka
1/2 szt Piersi z kurczaka
1 szt Cebula
2-3 ząbki Czosnek
3 szt Jajko
1 łyżka Sos sojowy
1/2 łyżeczki Majeranek
Sól
Pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Pieczeń domowa

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Panią Ewę M. Pieczeń domowa to idealne danie jako przekąska na zimno, ale i ciepły dodatek mięsny do obiadu. Polecamy.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Dodać jajka, pokrojoną i podduszoną na patelni wcześniej cebulkę, zmiażdżony czosnek i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem - uważać żeby nie przesolić.

Pierś z kurczaka pokroić na paski, polać sosem sojowym i odstawić na 30 minut.

Foremkę posmarować tłuszczem i przełożyć do niej połowę farszu mięsnego. Ułożyć paski piersi z kurczaka, lekko wcisnąć w masę. Przykryć resztą farszu i dobrze ucisnąć. Piec w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez około 60 minut. Po wyciągnięciu odstawić na dłuższą chwilę by odpoczął.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Inne gołąbki
następny
Masło Ghee
poprzedni
Inne gołąbki
następny
Masło Ghee