0 0
Schab z borowikami

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki
50 dag Schab bez kości
6 szt Borowiki
1 filirzanka Śmietanka
2 szt Cebula
do smaku Sól
do smaku Pieprz
do smarowania schabu Smalec
do dekoracji Marchew

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Schab z borowikami

Kuchnia:
  • 30 minut
  • Łatwy

Składniki

  • Składniki

Opis

Udostępnij

Borowiki to jedna z najsmaczniejszych grzybów, w połączeniu ze schabem daje nam wyjątkowe danie.

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie schabu

Schab kroimy w cienkie plasterki. Każdy plasterek nacinamy, tak by przypominał liść paproci, solimy, pieprzymy i smażymy z obu stron na złoty kolor. Wcześniej gotujemy ziemniaki. Borowiki (lub pokrojone w plasterki pieczarki i ugotowane borowiki) podsmażamy na łyżce masła, a potem dusimy w śmietanie razem z pokrojoną w plasterki cebulą. Dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku, sól, pieprz. Na talerzu kładziemy dwa "liście paproci", łyżkę grzybów, sosu, ziemniaki i marchwki pokrojone w słupki.

przepis-y

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Cielęcy pasztet z galaretką porzeczkową
następny
Tort wiśniowy z Czarnego Lasu
poprzedni
Cielęcy pasztet z galaretką porzeczkową
następny
Tort wiśniowy z Czarnego Lasu

Dodaj komentarz