fbpx
0 0
Śledzie po adwokacku

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

3 płaty Płaty śledzia Matijas
50 g Rodzynki
20 g Płatki migdałowe
1 łyżka Miód płynny
1 łyżeczka Gorczyca
2 łyżeczki Kieczup pikantny Kotlin
2 łyżeczki Olej słonecznikowy
1/2 łyżeczki Świeży imbir
25 ml Brandy

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Śledzie po adwokacku

  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Śledzie po adwokacku, to jedna z takich przystawek, która jest traktowana jako ekstrawagancka. Śledzie idealnie sprawdza się na Wigilijnym stole. Musisz przygotować ten przepis.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Namocz rodzynki (sparzone wcześniej gorącą wodą i odsączone) w brandy.

Utrzyj gęsty sos z keczupu, oleju, miodu i przypraw: imbiru, zmiażdżonej gorczycy, pieprzu i papryki. Dodaj brandy, w której moczyły się rodzynki.

Przekrój każdy filet na pół, a potem wzdłuż na 2 - 3 paski. Zawiń w ślimaczki, ułóż na półmisku i polej sosem. Rozsyp na wierzchu rodzynki i płatki migdałów.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Śledzie po wileńsku
następny
Śledzie z sosem kawiorowym
poprzedni
Śledzie po wileńsku
następny
Śledzie z sosem kawiorowym