кредиты онлайн в Казахстане онлайн кредит на карту кредит наличными
0 0
Sos chrzanowo – jabłkowy

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki
1 laska Korzeń chrzanu
1 szt Sok z cytryny
1 sztuka (zmiażdżony) Goździk
1 łyżka Cukier puder
szczyta Sól
1 szt Jabłka
3 łyżki Majonez
3 łyżki Jogurt naturalny

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Sos chrzanowo – jabłkowy

Właściwości:
    Kuchnia:
    • 30 minut
    • Średni

    Składniki

    • Składniki

    Opis

    Udostępnij

    Idealny dodatek do mięs i kiełbas. Wzbogaci każde danie.

    (Visited 28 times, 1 visits today)

    Kroki

    1
    Zakończ etap

    Przygotowanie sosu

    Ucieramy chrzan (jeśli jest zwiędły, moczymy w lodowatej wodzie - jędrny uciera się szybciej i łatwiej) wprost do miski z zakwaszoną sokiem cytrynowym wodą. Odcedzamy gorzki sok. W rondelku gotujemy pół filiżanki wody z cukrem pudrem i goździkami. Wrzącym syropem zalewamy chrzan. Dodajemy resztę soku z jabłkami startymi na jarzynowej tarce. Odciskamy łyżką nadmiar soku, mieszamy z majonezem i jogurtem. Solimy i przyprawiamy jeszcze szczyptą cukru pudru i - jeśli podajemy ten sos do śledzi - odrobiną startej świeżo gałki muszkatołowej. Dobry także do ryb z wody.

    Recenzje

    Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
    poprzedni
    Sos chrzanowy
    następny
    Sos andaluzyjski
    poprzedni
    Sos chrzanowy
    następny
    Sos andaluzyjski

    Dodaj komentarz

    Pożyczka ratalna Ratka to jedna z najtańszych pożyczki przez internet! Pożycz od 1000 do 5000 lub 10000 zł do 24 miesięcy na spłatę! Pożyczka online dla Ciebie!