Składniki
- 
                                          4 sztuki Awokado
- 
                                          125 ml Śmietana kremówka 36%
- 
                                          100 g Ser Roquefort
- 
                                          100 g Orzechy włoskie
- 
                                          Pieprz
- 
                                          Cukier puder
- 
                                          2 łyżki Brandy
- 
                                          1 sztuka Cytryna
- 
                                          kilka liści Sałata czerwona
- 
                                          kilka liści Sałata zielona
Opis
Awokado z serowy kremem dość, że prezentuje się wspaniale to i wybornie smakuje. Wypróbuj ten przepis i podaj gościom cudowną przystawkę.
Kroki
| 1 Zakończ etap | Przygotowanie:Umyj i osusz avocado. Przekrój każdy na pół, ostrożnie rozdziel połówki i wyjmij pestki. Skrop natychmiast sokiem z cytryny. Odstaw. Utrzyj w misce roquefort (lub inny dobry ser pleśniowy). Ubij trzepaczką śmietankę ze szczyptą soli, cukru pudru i świeżo zmielonego pieprzu. Połącz delikatnie z serem. Wsyp pokruszone orzechy (8 połówek zachowaj do dekoracji), łyżkę posiekanej natki pietruszki, wlej brandy (lub dobrą mocną wódkę), łyżeczkę soku cytrynowego i wymieszaj wszystko. Napełniaj serowym kremem połówki avocado. Wstaw do lodówki. Tuż przed podaniem rozłóż na okrągłym półmisku liście sałaty i połówki avocado. Dekoruj świeżymi listkami pietruszki lub mięty. | 




 
                 
                



