0 0
Filety z kurczaka w wiórkach kokosowych

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki
50 dag Piersi z kurczaka
50 dag Wiórki kokosowe
do smaku Biały pieprz
do smaku Sól
Składniki na glazure
5 łyżki Keczup
3 łyżki Olej słonecznikowy
1/2 cytryny Sok z cytryny
2 łyżki Miód
2 łyżki Sos sojowy
szczypta Pieprz cayenne

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Filety z kurczaka w wiórkach kokosowych

Kuchnia:
  • 1 godzina
  • Średni

Składniki

  • Składniki

  • Składniki na glazure

Opis

Udostępnij

Soczyste i aromatyczne piersi z kurczaka w wiórkach kokosowych idealne na grilla.

(Visited 144 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie mięsa

Filety z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć i podzielić na kotlety o grubości ok. 1.5 cm, lekko rozbić tłuczkiem, opruszyć solą i pieprzem. Z podanych składników przygotować glazurę, posmarować nią mięso. Piec na grillu, często przewracając i smarując pozostałą glazurą. Po usmażeniu szybko obtoczyć w wiórkach kokosowych.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Filety z indyka w glazurze porzeczkowej
następny
Sałatka Insalta Caprese
poprzedni
Filety z indyka w glazurze porzeczkowej
następny
Sałatka Insalta Caprese

Dodaj komentarz