0 0
Kapusta ze śliwkami

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki
1 kg Kapusta kwaszona
20 dag Śliwka kaliformijska
15 dag Olej słonecznikowy
1 szt Cebula
do smaku Kminek
do smaku Sól
do smaku Pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Kapusta ze śliwkami

Kuchnia:
  • 1 godzina
  • Łatwy

Składniki

  • Składniki

Opis

Udostępnij

Kapusta ze śliwkami, kto jej nie lubi. To wyśmienity dodatek do ryb i innych potraw. No i tradycja też na Wigilijnym stole.

(Visited 143 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie kapusty

Wypłukaną kapustę wkładamy do garnka z niewielką ilością wody. Dodajemy śliwki bez pestek, wlewamy olej, wsypujemy przyprawy i dusimy, aż kapusta zmięknie. Z łyżki oleju, przysmażonej cebuli i łyżki mąki robimy zasmażkę, dodajemy do kapusty i dusimy, aż warzywo nabierze złocistego koloru.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Karp po polsku w szarym sosie
następny
Ciasto Fiona
poprzedni
Karp po polsku w szarym sosie
następny
Ciasto Fiona

Dodaj komentarz