0 0
Marynata – agrestowy Chutney

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

2 kg Agrest
4 szklanki Cukier
1 szklanka Ocet winny
1 łyżeczka Sól
1 łyżeczka Kmin rzymski
1 szt Skórka cytrynowa
1/2 łyżeczki Goździk
2 szt Liść laurowy
4 ząbki Czosnek

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Marynata – agrestowy Chutney

Kuchnia:
  • 1 godzina
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Domowa marynata agrestowy chutney – zawsze będzie przydatna w domu podczas zimy. Ale i nie tylko. Pasuje idealnie do mięs. Na pewno poprawi ich smak. Jeśli lubicie robić domowe zaprawy to koniecznie wypróbujcie nasz pomysł.

(Visited 189 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Wypłucz starannie owoce, odetnij nożyczkami ogonki i okwiat. Ułóż do miseczki 1/5 owoców, a pozostałe rozgnieć drewnianą pałką. Wlej do rondla 1/2 szklanki wody, wsyp kminek, goździki i liście laurowe. Włóż zmiażdżony agrest i gotuj w szklance wody 25 minut. Teraz wrzuć posiekany czosnek, całe owoce agrestu, pokrojoną w paski skórkę cytryny, pieprz, cukier i sól. Wlej ocet i smaż przez 25 minut na średnim ogniu. Gorącym chutney'em napełniaj wyparzone słoiki, zakręcaj wieczka i odwracaj słoiki do góry dnem. Potem przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu nawet przez rok.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Zapiekanka z ziemniaków
następny
Marynowane morele
poprzedni
Zapiekanka z ziemniaków
następny
Marynowane morele

Dodaj komentarz