0 0
Pasztecik jajeczno – pieczarkowy

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

10 sztuk Jajko
1/2 szklanki Gęsta śmietana
100 g Ser żółty twardy
Sól
Pieprz
Papryka słodka mielona
200 g Pieczarki
1 sztuka Cebula
1 łyżka Masło

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Pasztecik jajeczno – pieczarkowy

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Panią Magdalenę S. Smaczny i bardzo lekki pasztecik jajeczno – pieczarkowy. Idealny na kanapki, ale i jako zimna przekąska.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Ugotuj 8 jajek na twardo, pokrój na małe kawałki, zmiksuj blenderem. Pieczarki obierz, zetrzyj na tarce warzywnej o grubych oczkach. Obierz cebulę i posiekaj, podsmaż na łyżce masła razem z pieczarkami.

Wymieszaj razem pastę jajeczną, podsmażone pieczarki z cebulą. Dodaj dwa surowe jajka, ser żółty (starty), śmietanę i wsyp przyprawy. Wymieszaj. Gotową pastę przełóż do formy, wcześniej wysmarowanej masłem i posypaną tartą bułka. Wstaw do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i zapiekaj przez około 35 - 40 minut.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Sałatka z ziemniaków i ogórka małosolnego
następny
Salami z pomidorami i fetą
poprzedni
Sałatka z ziemniaków i ogórka małosolnego
następny
Salami z pomidorami i fetą