0 0
Botwina

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 pęczek Botwinka
1 litr Bulion drobiowy
2 łyżki Ocet winny
1/2 szklanki Śmietanka 18 %
5 łyżek Koncentrat buraczany
1 sztuki Jajka na twardo
1 łyżka Masło
2 łyżki Sok wiśniowy
Liść laurowy
Ziele angielskie
Sól
Pieprz
Goździk

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Botwina

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Sezon na botwinkę. Nie ma co się zastanawiać. Ugotuj botwinę i podaj z jajami na twardo, a Twoja rodzina będzie zachwycona. Zobacz nasz przepis.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Umyj i posiekaj botwinkę. Włóż do rondla, zalej szklanką wody, dodaj łyżkę masła, szczyptę cukru i soli, goździk, liść laurowy i 2 ziarna ziela angielskiego. Gotuj pod przykryciem ok 10 minut.

Wlej bulion do garnka, dodaj do niego botwinkę (razem z przyprawami i wywarem). Dopraw octem, koncentratem buraczanym i sokiem wiśniowym. Gotuj przez 10 minut. Wlej śmietankę, podgrzej i podaj z pokrojonymi na ćwiartki jajkami.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Kalafior na sposób węgierski
następny
Krem szparagowy
poprzedni
Kalafior na sposób węgierski
następny
Krem szparagowy