0 0
Postny barszcz czerwony

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 litr Sok z czerwonych buraków
1 pęczek Włoszczyzna
kilka ziarenek Ziele angielskie
2 szt Goździk
kilka szt Suszone grzyby
1 kieliszek Czerwone wino

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Postny barszcz czerwony

Kuchnia:
  • 1 godzina
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Barszcz czerwony to tradycyjna polska zupa. Obowiązkowa na wigilijnym stole. Idealny dodatek do pierogów i krokietów.

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie zupy:

Gotujemy litr esencjonalnego wywaru z włoszczyzny, grzybków suszonych i wszystkich przypraw. Tuż przed podaniem podgrzewamy z sokiem z czerwonych buraków w ostatniej chwili dodajemy kieliszek czerwonego wina. Wystarczy na osiem talerzy.

przepis-y

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Sandacz lub szczupak po polsku
następny
Rożki z pieczarkami
poprzedni
Sandacz lub szczupak po polsku
następny
Rożki z pieczarkami

Dodaj komentarz