0 0
Sos chrzanowy

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki
250 ml Bulion warzywny
200 ml Mleko 3,2 %
2 łyżki Masło
1 i 1/2 łyżki Mąka pszenna
2 łyżki Chrzan tarty
szczypta Cukier
do smaku Biały pieprz
do smaku Sól

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Sos chrzanowy

Właściwości:
    Kuchnia:
    • 30 minut
    • Łatwy

    Składniki

    • Składniki

    Opis

    Udostępnij

    Przepyszny sos chrzanowy, idealny do mięs.

    (Visited 59 times, 1 visits today)

    Kroki

    1
    Zakończ etap

    Przygotowanie sosu

    W rondelku rozpuszczamy masło. Kiedy zacznie się smażyć dodajemy mąkę i energicznie mieszamy tak, aby powstała jasna zasmażka. Najlepiej do mieszania użyć rózgi kuchennej. Nie przerywając mieszania dodajemy bulion, chrzan i mleko. Sos powinien być gładki, kremowy, o konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego. Sos doprowadzamy do wrzenia i przyprawiamy do smaku przyprawami.

    Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Małgosię H.

    Recenzje

    Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
    poprzedni
    Jajka faszerowane ostrą pastą tuńczykową
    następny
    Sernik z jabłkami
    poprzedni
    Jajka faszerowane ostrą pastą tuńczykową
    następny
    Sernik z jabłkami

    Dodaj komentarz