0 0
SOLA w maśle cytrynowym

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

4 filety Ryba Sola lub okoń morski
1 sztuka Cytryna
szczypta Mielona kolendra
1 łyżka Natka pietruszki posiekana
3 łyżki Masło
3 łyżki Margaryna
Sól
Biały pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

SOLA w maśle cytrynowym

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Świetne i łatwe w przygotowaniu danie. Ryba Sola w maśle cytrynowym to przepis na rybę idealny na każdą okazję. Ryba idealna dla dzieci. Życzymy smacznego.

(Visited 701 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Utrzyj masło z 2 łyżkami soku wyciśniętego z cytryny. Dodaj sporą szczyptę skórki z otartej cytryny i szczyptę soli. Wrzuć bardzo drobno posiekaną pietruszkę. Utrzyj wszystko, połóż na filii aluminiowej, uformuj wałek (o średnicy 2 cm) i wstaw na 20 minut do zamrażalnika. Skrop filety z soli odrobiną soku cytrynowego, posyp zmiażdżoną kolendrą i zmielony imbirem. Posól, popieprz. Rozgrzej na patelni margarynę i smaż na niedużym ogniu (ryba jest niezwykle delikatna i należy ją smażyć ostrożnie) po 4 minuty z każdej strony. Wyjmij z lodówki masło, pokrój w plastry. Ułóż solę ma półmisku, na każdej porcji połóż krążek masła. Posyp paseczkami skórki cytrynowej i podaj z grzankami.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
ŁOSOŚ z brzoskwiniowym sosem
następny
Zupa migdałowa
poprzedni
ŁOSOŚ z brzoskwiniowym sosem
następny
Zupa migdałowa