0 0
Zapiekany brzuszek w marynacie miodowo-musztardowej

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1,5 kg Brzuszek na roladę
Sól
Pieprz
5 łyżek Musztarda ostra
3 łyżki Majeranek
2 łyżki Tymianek
1 łyżeczka Rozmaryn
2 łyżki Miód
3 ząbki Czosnek

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Zapiekany brzuszek w marynacie miodowo-musztardowej

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Panią Magdalenę S. Zapiekany brzuszek w marynacie miodowo-musztarowej to idealna rolada na niedzielny obiad. Polecamy.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Brzuszek nacieramy solą i pieprzem z każdej strony. Odstawiamy. Przygotowujemy marynatę, dokładnie mieszając musztardę, miód, posiekany czosnek oraz wszystkie przyprawy. Mięso smarujemy od środka połową marynaty. Zwijamy bardzo ściśle, związujemy nicią. Smarujemy resztą marynaty. Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na 12 godzin.

Zapiekamy w 200 stopniach w folii aluminiowej bez termoobiegu przez 90 minut, następnie wyciągamy z foli i pieczemy jeszcze 20 - 30 minut do zarumienienia się rolady.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Zapiekane ziemniaki z ogórkiem kiszonym
następny
Ciasto Toffi
poprzedni
Zapiekane ziemniaki z ogórkiem kiszonym
następny
Ciasto Toffi