Składniki
- 
                                          500 g Cebula
 - 
                                          2 sztuki Jabłka
 - 
                                          3 łyżki Ocet winny
 - 
                                          1 łyżeczka Sól
 - 
                                          1 sztuka Papryka czerowna
 - 
                                          1/2 łyżeczki Ostra papryka mielona
 - 
                                          1 łyżeczka Majeranek
 - 
                                          50 g Rodzynki
 - 
                                          Pieprz
 
Opis
Doskonały do mięs z rosołu. Chutney z cebuli, podawany na gorąco to idealne udekorowanie każdego mięsa. Wykorzystaj ten przepis.
(Visited 69 times, 1 visits today)
                                  Kroki
| 
                       1 
                        Zakończ etap 
                         | 
                    
                                              Przygotowanie:Włóż do durszlaka pokrojoną i obraną wcześniej cebulę. Posyp solą i odstaw na godzinę. Wlej do rondla ocet i trzy łyżki wody. Wsyp pokrojone drobno jabłka, rodzynki, cebule i wszystkie przyprawy. Smaż na średnim ogniu przez 15 - 20 minut. Ani jabłka, ani cebule nie powinny się rozgotować. Podawaj sos na gorąco.  | 
                  




                
                



