Składniki
-
150 g Masło
-
1/2 łyżeczki Bazylia
-
1/2 łyżeczki Tymianek
-
1/2 łyżeczki Majeranek
-
1/2 łyżeczki Mielona kolendra
-
1 łyżeczka Skórka cytrynowa
-
3 łyżki Sok z cytryny
-
szczypta Sól
-
szczypra Cukier
-
szczypta Pieprz
Opis
Aromatyczne masło do ryb z wody, rusztu i pieczonych w foli. Wykorzystaj ten przepis i spraw by twoje dania nabrały niepowtarzalnego aromatu.
(Visited 22 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Jeśli mamy świeże zioła, należy je umyć i bardzo drobno posiekać (masło będzie znakomite). Suszone zioła trzeba pokruszyć w moździerzu. Ucieramy miękkie masło z ziołami, skórką cytrynową, sokiem cytrynowym, szczyptą soli, cukru i pieprzu. Rozsmarowujemy masło na folii aluminiowej i razem rolujemy. Wstawiamy na godzinę do lodówki. Potem odwijamy z folii i kroimy. |