Składniki
- 
                                          240 g Mąka pszenna
- 
                                          150 g Twarógzmielony
- 
                                          60 g Cukier
- 
                                          1 szt Jajko
- 
                                          1 paczka Cukier waniliowy
- 
                                          1 łyżeczka Soda oczyszczonapłaska
- 
                                          Dodatkowo:
- 
                                          3 łyżki Cukier puder
- 
                                          do smażenia Olej
Opis
Mini wersja klasycznych, karnawałowych pączków. Pyszne, o lekko wilgotnym, serowym wnętrzu i złocistej, chrupiącej skórce. Bez drożdży, wałkowania, wyrastania, nadziewania ani pracochłonnego formowania. Przygotowanie ich zajmuje tylko kilka chwil, jedzenie nie wiele dłużej. Idealne na Tłusty Czwartek – dzień, w którym pączki nie mają kalorii. Tylko tego dnia smakują tak wyjątkowo… wystarczy posypać cukrem pudrem i gotowe!
Kroki
| 1 Zakończ etap | Przygotowanie:Mąkę mieszamy z sodą, cukrem i cukrem wanilinowym. Dodajemy jajko, twaróg i zagniatamy ciasto. Będzie dość gęste i odrobinę klejące. Z tak przygotowanego ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Ważne, aby nie były większe, gdyż pączki nie upieką się w środku. | 




 
                 
                



