0 0
Gorący sos chrzanowy

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

2 łyżeczki Mąka
2 łyżki Masło
1 szklanka Mleko
3 łyżki Chrzan tarty
125 ml Śmietanka 30%
Sól
Pieprz
Cukier

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Gorący sos chrzanowy

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Klasyczny sos do sztuk mięs. Gorący sos chrzanowy jest łatwy w przygotowaniu, ale bardzo smaczny. Polecany na rodzinne obiady. Smacznego.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Rozgrzej w rondelku masło, wsyp mąkę i zrób białą zasmażkę. Wlej zimne mleko, gotuj na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Przypraw solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj sos z chrzanem i śmietanką. Podgrzewaj przez 2-3 minuty i przelej do sosjerki. Klasyczny do sztuk mięsa.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Cytrynowy sos majonezowy
następny
Śmietankowy sos chrzanowy
poprzedni
Cytrynowy sos majonezowy
następny
Śmietankowy sos chrzanowy