0 0
Omlet di Bologna

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

5 sztuk Jajko
2 łyżki Kwaśna śmietana 12%
2 łyżki Mąka ziemniaczana
2 łyżki Masło
Sól
Pieprz
Składniki na nadzienie:
100 g Wiejska kiełbasa
2 sztuki Pomidor
50 g Ser mozzarella
100 g Zielona fasola szparagowa lub zielony groszek
5 sztuk Zielone oliwki
1 sztuka Cebula
2 ząbki Czosnek
1 łyżka Masło
Sól
Pieprz
Rozmaryn

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Omlet di Bologna

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

  • Składniki na nadzienie:

Opis

Udostępnij

Omlet di Bologna zapieka się krótko w piekarniku i podaje często z frytkami lub chrupiącą podgrzaną bułką. Polecamy ten przepis.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

sól, pieprz i rozmaryn
Pokrój kiełbasę w drobną kostkę. Z pomidorów zdejmij skórkę i posiekaj miąższ. Poszatkuj cebulę i pokrój w kostkę mozzarellę. Rozgrzej w rondelku masło, wrzuć kiełbasę, a po chwili cebulę. Gdy się zeszkli dodaj pomidory, czosnek, sól, pieprz i tymianek. Trzymaj na małym ogniu - gdy sos nieco zgęstnieje, wrzuć do niego ugotowaną fasolkę lub odcedzony groszek z puszki i pokrojone oliwki.

Kiedy sos pomidorowy nabiera na wolnym ogniu smaku, pora smażyć omlety. Ubij widelcem pianę z 6 jajek (niezbyt sztywną) i połącz z żółtkami. Wsyp mąkę ziemniaczaną, sól, pieprz.

Rozgrzej na dwu patelniach masło i smaż omlety. Gdy masa jajeczna trochę wyrośnie i stężeje, połóż szybko na połowie każdego z omletów nadzienie, posyp je pokrojoną mozzarellą i złóż za pomocą łopatki na pół. Przenieś na posmarowaną masłem brytfankę i wstaw na 8 - 10 minut do nagrzanego piekarnika.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Papryka faszerowana mięsem mielonym
następny
Omlet sufletowy
poprzedni
Papryka faszerowana mięsem mielonym
następny
Omlet sufletowy