0 0
Ryba w marynowanej cytrynie

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 kg Świeża ryba dorada, flądra, karp
1 sztuka Cytryna
1 szklanka Bulion warzywny
8 ćwiartek Cytryna z marynaty
4 łyżki Olej z marynaty cytrynowej
Sól morska
Pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Ryba w marynowanej cytrynie

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Aromatyczna i wyjątkowo smaczna. Ryba w marynowanej cytrynie to idealne danie na niedzielny obiad z rodziną. Polecamy.

 

Przepis na cytryny z marynaty znajdziesz TUTAJ

(Visited 73 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Do środka oczyszczonej ryby wsuń 4 ćwiartki marynowanej cytryny. Świeżą cytrynę umyj i pokrój w cienkie plastry. obłóż nią rybę i zasznuruj grubą nitką. Podgrzej piekarnik do 210 stopni. Na dno żaroodpornego naczynia wlej olej i wrzuć 4 ćwiartki marynowanej cytryny. Ułóż rybę, wlej wywar z warzyw (może być z kostki, ale wtedy nie sól ryby, bo bulion z kostki jest wystarczająco słony). Posyp rybę pieprzem, polej olejem z cytrynowej marynaty. Naczynie z rybą wstaw do nagrzanego piekarnika na 30 minut. Od czasu do czasu polewaj rybę sosem z dna naczynia. Podaj zaraz po wyjęciu z piekarnika z ziemniakami z wody.

Jeśli chcesz nadać rybie śródziemnomorską woń, użyj marynaty z rozmarynem, liściem laurowym. Lub do goździkowej dodaj - tuż przed polaniem ryby - rozmaryn, tymianek, pokruszone liście laurowe.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Cytryna z marynaty
następny
Wytrawna cytrynówka
poprzedni
Cytryna z marynaty
następny
Wytrawna cytrynówka