0 0
Śledź pod jabłkową pierzynką

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki:
4 szt Płaty śledzia Matias
2 szt Jabłko Jonagold kwaśne
1 filirzanka Śmietana zakwaszana
1 szt Cebula mała
1 łyżeczka Sok z cytryny
do smaku Sól
pół łyżeczki Cukier
pół łyżeczki Pieprz
ćwierć łyżeczki Gałka muszkatołowa starta

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Śledź pod jabłkową pierzynką

Kuchnia:
  • 1 godzina
  • Łatwy

Składniki

  • Składniki:

Opis

Udostępnij

Śledź pod jabłkową pierzynką to tradycja na polskim stole. Idealnie pasuje jako przystawka, ale i to wyjątkowe danie na świąteczny stół. Nie może go zabraknąć. Przepis łatwy do wykonania a zachwyci Twoich bliskich.

(Visited 52 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Śledzie kroimy na dzwonka. Układamy na półmisku i skraplamy sokiem z cytryny. Cebulę drobno szatkujemy, następnie słodzimy, mieszamy i rozsypujemy na śledziach. Śmietanę ubijamy przez chwilę trzepaczką razem z solą, szczyptą cukru i gałką muszkatołową. Jabłka obieramy i ścieramy na jarzynowej tarce z dużymi otworami. Tuż przed podaniem układamy jabłka na śledziach i cebuli, ładnie dekorujemy pierzynką ze śmietany.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Butter chicken
następny
Medaliony cielęce w sosie imbirowym
poprzedni
Butter chicken
następny
Medaliony cielęce w sosie imbirowym

Dodaj komentarz