0 0
Sos warzywno – serowy

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 sztuka Udko z kurczaka
Przyprawa do drobiu
1 sztuka Cebula
1 sztuka Marchew
1 sztuka Korzeń pietruszki
1 sztuka Por
2 ząbki Czosnek
1 sztuka Liść laurowy
kilka ziarenek Ziele angielskie
200 g Ser topiony śmietankowy
Sól
Pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Sos warzywno – serowy

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Pania Agnieszkę Ewę W. Sos warzywno – serowy idealny do mięsa z drobiu. Szybki do przygotowania i wyjątkowo smaczny.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Udka kurczaka myjemy i nacieramy przyprawą do drobiu. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy udka z każdej strony. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Marchew, pietruszkę, biała część pora oraz czosnek siekamy w kostkę i dodajemy do kurczaka. Wsypujemy pokruszony liść laurowy, oraz ziele angielskie. Wszystkie składniki zalewamy wodą tak by mięso było przykryte i dusimy aż zmięknie. Wyciągamy mięso, warzywa przecieramy przez sito lub miksujemy blenderem. Redukujemy sos na dużym ogniu, gdy zgęstnieje dodajemy serek topiony o smaku śmietankowym, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Sos z jajek i chrzanu
następny
Idealny rosół z kaczki
poprzedni
Sos z jajek i chrzanu
następny
Idealny rosół z kaczki