0 0
Sos z jajek i chrzanu

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

4 sztuki Jajka na twardo
1 sztuka Cytryna
2 sztuki Dojrzałe kiwi
1/8 litra Śmietana kremówka 36%
1/8 litra Majonez
1 pęczek Szczypiorek
1 sztuka Cebula
2 łyżeczki Chrzan tarty
1 łyżeczka Pieprz zielony
Sól
Mielona papryczka Chilli
Cukier puder

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Sos z jajek i chrzanu

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Sos z jajek i chrzanu, przepis polecany do wędzonek i zimnych mięs. Idealny na Wielkanocny stół, ale i nie tylko. Musisz spróbować.

(Visited 137 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Pokrój w drobną kostkę: białka i żółtka, obrane ze skórki owoce kiwi i cebulę. Ubij rózgową trzepaczką majonez, śmietanę, sok wyciśnięty z cytryny, chrzan, sporą szczyptę chilli, łyżeczkę cukru pudru i szczyptę soli. Włóż do małej salaterki pokrojone jajka, kiwi, cebulę i pokrojony nożyczkami szczypiorek.Wsyp zielony pieprz (z zalewy), wlej sos chrzanowy i wymieszaj delikatnie. Podawaj od razu.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Pikantny sos migdałowo – majonezowy
następny
Sos warzywno – serowy
poprzedni
Pikantny sos migdałowo – majonezowy
następny
Sos warzywno – serowy