0 0
Tosty z mozzarellą

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

4 szt Pieczywo tostowe
100 g Ser mozzarella
2 łyżki Masło
2 ząbki Czosnek
4 plastry Wędzona szynka
1 szt Pomidor dojrzały
do smaku Gałka muszkatołowa
do smaku Sól
do smaku Pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Tosty z mozzarellą

Kuchnia:
  • 30 minut
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Kto ich nie lubi, szczególnie kiedy ser z nich ciągnie się i ciągnie. Idealne na ciepłą przekąską, ale i dla amatorów zapiekanek. Szybkie i smaczne ale dzięki przyprawom aromatyczne tosty z mozzarellą.

(Visited 582 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Obierz pomidory ze skórki, pokrój w plasterki. Posmaruj kromki pieczywa tostowego masłem z obu stron. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Posyp drobno posiekanym czosnkiem, przykryj każdą kromkę plasterkiem szynki. Na szynce połóż plaster pomidora, posyp solą i pieprzem, przykryj plastrem mozzarelli. Posyp mgiełką gałki muszkatołowej. Zapiekaj grzanki przez 10 minut w temperaturze 200 stopni. Podawaj bardzo gorące na liściach sałaty.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Makaron z cielęcymi sznycelkami
następny
Omlet Frittata con mozzarella
poprzedni
Makaron z cielęcymi sznycelkami
następny
Omlet Frittata con mozzarella

Dodaj komentarz