0 0
Zupa z porów

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

250 g Por bez zielonych łodyg
500 g Ziemniak
1 litr Bulion drobiowy
150 ml Śmietana 22%
40 g Masło
szczypta Gałka muszkatołowa
do smaku Sól
do smaku Pieprz
garść Szczypiorek

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Zupa z porów

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Wyśmienita francuska zupa z porów. Zdrowa i wygląda bardzo apetycznie. Przepis bardzo prosty i tani. Musisz spróbować. Polecamy.

(Visited 659 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Zagotuj pięć szklanek wody razem z kostkami bulionu drobiowego (lepszy byłby domowy rosół z kury, jeśli został z niedzielnego obiadu, rozcieńczony wodą). Wrzuć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj przez 10 minut. Przekrój pory w wzdłuż, ułóż na durszlaku i wypłucz pod bieżącą wodą. Pokrój na cienkie paski, wsyp do zupy. Dodaj sól, gałkę muszkatołową i pieprz. Gdy warzywa zmiękną zdejmij garnek z ognia. Zmiksuj zupę (lub przetrzyj przez sito). Wlej ponownie do garnka i przypraw śmietanką. Podaj posypaną szczypiorkiem.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Faszerowane bakłażany
następny
ROLADA z cielęciny i warzyw
poprzedni
Faszerowane bakłażany
następny
ROLADA z cielęciny i warzyw