Składniki
-
Składniki:
-
1 kg Pieczarki
-
200 g Ser mozzarella
-
2 szt Cebulaśrednie
-
150 g Bekon bez skóry
-
1/2 szt Cytryna
-
szczypta Ostra papryka
-
do smaku Sól
-
do smaku Pieprz
Opis
Wyjątkowa zapiekanka o intensywnym smaku. Zapiekane grzyby są łatwe w wykonaniu i bardzo smaczne. Dla amatorów na pewno to danie będzie smaczne. Spróbuj tego przepisu i zaskocz swoich bliskich. Idealnie smakują z młodymi ziemniakami lub jako szczególny dodatek do pieczonego mięsa.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Oczyść pieczarki i pokrój w plasterki. Posiekaj obraną cebulę, bekon i pokrój w kostkę. Rozgrzej w rondlu masło, obsmaż pieczarki (ok. 10 minut). Wyjmij, a na maśle obsmaż cebule. W żaroodpornym naczyniu wymieszaj grzyby z cebulą, pokrojoną w kostkę mozzarellą i bekonem. Skrop sokiem z cytryny, posól, popieprz i oprusz mieloną papryką. Wymieszaj jeszcze raz i wstaw na 15 minut do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Podaj z grzankami, młodymi ziemniakami lub jako szczególny dodatek do pieczonego mięsa. |