0 0
Makaron z ziołami i serem

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki:
500 g Makaron
100 g Ser gorgonzola
50 g Tarty parmezan
100 g Ser Riccota
30 g Masło
100 ml Śmietana 22%
do smaku Bazylia
do smaku Rozmaryn
do smaku Natka pietruszki
do smaku Sól
do smaku Pieprz grubo mielony

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Makaron z ziołami i serem

Kuchnia:
  • 1 godzina
  • Łatwy

Składniki

  • Składniki:

Opis

Udostępnij

Wyjątkowo łatwe danie. Makaron z ziołami i serem na pewno zasmakuje Twoim bliskim. Aromatyczne zioła w połączeniu z serem sprawia, że makaron staje się ciekawy i smaczny. Musisz spróbować tego przepisu.

(Visited 786 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Zagotować osoloną wodę, wrzucić makaron. Gdy paccheri lub penne (marccheroni) się gotuje, pokroić gorgonzolę i ricotte, a zioła posiekać. Jeśli są suszone, wymieszać ze śmietanką. W dużym garnku o grubym dnie rozgrzać masło, wrzucić obydwa sery i podgrzewać na małym ogniu, aż powstanie kremowa masa. Wtedy wlać małą strużkę śmietanki, przyprawić sos solą i dużą ilością pieprzu. Odcedzić makaron, wrzucić do garnka z serowym sosem. Wsypać par,ezan, świeże zioła i dobrze wymieszać dużym widelcem. Posypać pietruszką i podać na stół - razem z młynkiem pieprzu który dodaje tej prostej i wyśmienitej potrawie charakteru.

2
Zakończ etap

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Medaliony cielęce w sosie imbirowym
następny
Makaron z cielęcymi sznycelkami
poprzedni
Medaliony cielęce w sosie imbirowym
następny
Makaron z cielęcymi sznycelkami

Dodaj komentarz