0 0
Omlet Frittata con mozzarella

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

4 szt Bułka
4 szt Jajko
2 łyżeczki Masło
100 g Ser mozzarella
2 szt Pomidor
1 ząbek Czosnek
1/2 łyżki Tymianek
do smaku Sól
do smaku Pieprz
do smażenia Oliwa z oliwek

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Omlet Frittata con mozzarella

Kuchnia:
  • 30 minut
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Wyjątkowo pyszny i aromatyczny Omlet Frittata con mozzarella. To jeden z najsmaczniejszych omletów. Idealny na niedzielne śniadanie z całą rodziną, pożywny i smaczny. Polecamy ten przepis.

(Visited 40 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie

Obierz pomidory i pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj. Rozgrzej w rondelku łyżkę oliwy, smaż przez trzy minuty pomidory razem z czosnkiem i tymiankiem. Przypraw solą i pieprzem. Odstaw. Ubij w garnuszku jajka, dopraw do smaku solą i pieprzem. Wrzuć połowę pokrojonej w kostkę mozzarelli. Wymieszaj. Pokrój bułkę w drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzej masło, wsyp bułkę i smaż tak długo, aż się lekko podrumieni. Wlej jajka na patelnie z grzankami. Smaż pod przykryciem przez 3-4 minuty. Gdy jajka lekko się zetną, rozłóż podsmażone pomidory, rozsyp resztę mozzarelli. Wstaw do rozgrzanego piekarnika. Gdy omlet zupełnie się zetnie, a ser roztopi, potrawa jest gotowa. Można omlet dopiec na ogniu, pod przykryciem, ale będzie on mniej puszysty niż ten z piekarnika.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Tosty z mozzarellą
następny
Zapiekane grzyby
poprzedni
Tosty z mozzarellą
następny
Zapiekane grzyby

Dodaj komentarz