0 0
TERRINE z karpia z bakaliami i ćwikłą

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

50 g Filety z karpia
50 g Morele, rodzynki, daktyle namoczone w winiaku
25 g Orzechy włoskie
25 g Orzechy pistacjowe
100 ml Śmietana kremówka 36%
2 sztuki Jajko
100 g Tarta bułka namoczona w mleku
100 g Cebula podsmażona
Sól
Biały pieprz
Składniki do przygotowania ćwikły:
400 g Czerwone buraki gotowane
100 g Chrzan tarty
1 sztuka Sok z cytryny
Sól
Biały pieprz
Kminek
Cukier

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

TERRINE z karpia z bakaliami i ćwikłą

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

  • Składniki do przygotowania ćwikły:

Opis

Udostępnij

Proste w wykonaniu i bardzo smaczne. Wypróbuj przepis na terrine z karpia z bakaliami i ćwikłą i zaskocz swoich bliskich. Smacznego!

(Visited 132 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Z filetów z karpia wycinamy mięso tak, aby pozostała cała skóra. Skórę wkładamy do foremki, a mięso z karpia mielimy przez maszynkę, dodając białą bułkę, lekko podsmażoną cebulkę, śmietankę, białko, namoczone bakalie, orzechy włoskie i pistacjowe. Doprawiamy do smaku. Całą masę wkładamy do formy i przez około 1 godzinę gotujemy w kąpieli wodnej, wstawiając brytfankę z wodą do piekarnika. Wystudzone terrine z karpia kroimy w dowolny sposób z ćwikłą.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Mus z wątróbek z grzybami i sosem malinowym
następny
Podchmielona gęś
poprzedni
Mus z wątróbek z grzybami i sosem malinowym
następny
Podchmielona gęś