0 0
Zapiekane grzyby

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki:
1 kg Pieczarki
200 g Ser mozzarella
2 szt Cebula średnie
150 g Bekon bez skóry
1/2 szt Cytryna
szczypta Ostra papryka
do smaku Sól
do smaku Pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Zapiekane grzyby

Kuchnia:
  • 1 godzina i 30 minut
  • Łatwy

Składniki

  • Składniki:

Opis

Udostępnij

Wyjątkowa zapiekanka o intensywnym smaku. Zapiekane grzyby są łatwe w wykonaniu i bardzo smaczne. Dla amatorów na pewno to danie będzie smaczne. Spróbuj tego przepisu i zaskocz swoich bliskich. Idealnie smakują z młodymi ziemniakami lub jako szczególny dodatek do pieczonego mięsa.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Oczyść pieczarki i pokrój w plasterki. Posiekaj obraną cebulę, bekon i pokrój w kostkę. Rozgrzej w rondlu masło, obsmaż pieczarki (ok. 10 minut). Wyjmij, a na maśle obsmaż cebule. W żaroodpornym naczyniu wymieszaj grzyby z cebulą, pokrojoną w kostkę mozzarellą i bekonem. Skrop sokiem z cytryny, posól, popieprz i oprusz mieloną papryką. Wymieszaj jeszcze raz i wstaw na 15 minut do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Podaj z grzankami, młodymi ziemniakami lub jako szczególny dodatek do pieczonego mięsa.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Omlet Frittata con mozzarella
następny
Zapiekanka z ziemniaków
poprzedni
Omlet Frittata con mozzarella
następny
Zapiekanka z ziemniaków

Dodaj komentarz