Składniki
- 
                                          500 g Ziemniakmłode
- 
                                          150 g Boczek
- 
                                          2 sztuki Cebulamała
- 
                                          4 łyżki Bulion drobiowy
- 
                                          1/2 łyżeczki Kminek
- 
                                          2 łyżki Ocet winny
- 
                                          2 łyżki Olej
- 
                                          Sól
- 
                                          Cukier
- 
                                          Pieprz
- 
                                          1 łyżka Kapary
- 
                                          garść Kopereksiekany
Opis
Wyjątkowy przepis na danie pod nazwą Sałatka szwabska. Sałatka jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Polecana na kolacje dla całej rodziny. Musisz wypróbować.
Kroki
| 1 Zakończ etap | Przygotowanie:Zagotuj wodę z solą i kminkiem. Włóż starannie umyte ziemniaki. Miękkie odcedź, obierz z łupiny i pokrój w dużą kostkę. Skrop gorącym rosołem. Utrzyj sos z octu, szczypty soli, cukru pudru, 1/2 łyżeczki pieprzu i oleju. Wymieszaj z kaparami. Pokrój cebulę w kostkę, a boczek w cienkie plastry. Na suchej patelni przyrumień boczek, a na wytopionym tłuszczu krótko podsmaż cebulę. Wymieszaj ziemniaki z gorącą cebulą, ułóż w salaterce, rozłóż plasterki boczku i polej sosem kaparowym. Dekoruj liściem szpinaku lub gałązkami kopru. Zjedz ze zsiadłym mlekiem lub kefirem. | 




 
                 
                



