0 0
Schab karkowy w soku ananasowym

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 kg Schab karkowy
1 sztuka Ananas świeży
1 łyżeczka Tymianek
kilka ziaren Ziele angielskie
2 sztuki Liść laurowy
1 łyżeczka Przyprawa Quatre Epices
1 sztuka Cebula duża
Sól
Pieprz
Olej

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Schab karkowy w soku ananasowym

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Schab karkowy w soku ananasowym to nadzwyczaj kruche mięso. Przygotowany według tego przepisu zostaje przełamany posmak tłuszczu obecnego w schabie karkowym.

(Visited 86 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Obierz ananasa i pokrój go w plasterki. Wyciśnij sok, kilka plasterków odłóż do miseczki. Natrzyj mięso solą, świeżo zmielonym pieprzem, mieszanką przypraw Quatre epices (czarny pieprz, gałka muszkatołowa i imbir). Nakłuj mięso dużym widelcem, polej sokiem ananasowym. Odstaw na 30 minut. Rozgrzej w brytfannie olej, wsyp pokrojoną cebulę, cząstki ananasa, 3 ziarna ziela angielskiego, 2 pokruszone liście laurowe. Ułóż mięso, posyp tymiankiem i wstaw do nagrzanego piekarnika na 40 minut. Od czasu do czasu polewaj sosem z dna brytfanny.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Pieczeń wieprzowa ze śliwkami
następny
Łosoś w galarecie z majonezem
poprzedni
Pieczeń wieprzowa ze śliwkami
następny
Łosoś w galarecie z majonezem