0 0
Krem z zielonego groszku

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

450 g Zielony groszek mrożony
800ml Bulion warzywny
4 szt Ziemniak średnie
1 szt Marchew mała
2 łyżki Masło
4 ząbki Czosnek
1/2 szt Cebula
do smaku Imbir mielony
do smaku Czerwona papryka chilii mielona
do smaku Biały pieprz
do smaku Sól
Dodatkowo:
3 łyżki Jogurt naturalny

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Krem z zielonego groszku

Kuchnia:
  • 45 minut
  • Łatwy

Składniki

  • Dodatkowo:

Opis

Udostępnij

Wiosna, wiosna wiosna ach to Ty! Uwielbiam wiosnę, za poranny zapach ziemi, subtelne promienie słońca, ciepłe podmuchy wiatru, za bociany, poranną rosę, romantycznie kwitnące jabłonie i pachnące kwiaty. Wszystko przybiera wspaniałe, kolorowe barwy. Zielony, delikatny i aksamitny krem z zielonego groszku, zapewni nam mnóstwo energii na pierwsze, wiosenne spacery i co raz dłuższe wieczory.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie zupy:

Marchewkę, ziemniaki i cebulę obieramy, kroimy w kostkę. W rondelku rozgrzewamy masło, dodajemy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy do momentu, aż cebula się zeszkli. Dodajemy marchew i ziemniaki. Mieszając, podsmażamy chwilę.
Warzywa zalewamy bulionem, dodajemy odrobinę imbiru i papryki chili. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu do momentu, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy groszek i gotujemy wszystko razem jeszcze przez około 5 minut. Zupę blendujemy na gładki, aksamitny krem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta możemy dolać odrobiną bulionu lub wody.
Jogurt naturalny mieszamy z odrobiną przegotowanej wody tak, aby jego konsystencja pozwoliła nam udekorować ładnie każdą miseczkę z zupą. Krem podajemy z grzankami.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Zupa lasagne
następny
Tort toffi z nutą kawową
poprzedni
Zupa lasagne
następny
Tort toffi z nutą kawową

Dodaj komentarz