fbpx
0 0
Muffiny croque madame

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Porcje:
4 kromki Chleb tostowy
4 plastry Ser cheddar
4 plastry Wędzony boczek
4 sztuki Jajko
1 łyżka Masło
Sól morska
Dodatkowo:
Rukola

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Muffiny croque madame

Kuchnia:
  • Porcje 4
  • Łatwy

Składniki

  • Dodatkowo:

Opis

Udostępnij

Niewątpliwie najważniejszym posiłkiem w ciągu całego dnia jest śniadanie. To od niego zależy, jaki będzie nasz dzień. A po takim śniadaniu na pewno będzie udany. Dziś zapraszam Was na wykwintne śniadanie w stylu francuskim. Proste, szybkie i eleganckie. Pomysł podejrzałam w programie Rachel Khoo. Pominęłam jednak sos beszamelowy, który jest zbyt ciężki jak dla mnie na śniadanie.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Foremkę do muffinek smarujemy masłem. Z chleba tostowego odcinamy z każdej strony skórkę. Każdą kromkę wałkujemy tak, aby powstała cienka kromka. Tak przygotowanym chlebem wykładamy foremkę do muffinek. Do środka wkładamy pokrojony w kostkę boczek, plasterek sera, wybijamy jajko i posypujemy delikatnie solą morską. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180′C. Zapiekamy przez 8-10 minut. Jajko powinno być ścięte, ale wciąż płynne. Podajemy gorące na rukoli.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Makaron z klopsikami według Jamiego
następny
Mus czekoladowy
poprzedni
Makaron z klopsikami według Jamiego
następny
Mus czekoladowy

Dodaj komentarz