0 0
Zapiekanka z ziemniaków

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

600 g Ziemniak
2 szt Pomidor
1 szt Cebula średnia
3 łyżki Masło
100 g Bekon bez skóry
200 g Ser mozzarella
garść Natka pietruszki
1 łyżeczka Majeranek
do smaku Sól
do smaku Pieprz
odrobina Tarta bułka

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Zapiekanka z ziemniaków

Kuchnia:
  • 1 godzina i 30 minut
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Zapiekanka z ziemniaków to wyjątkowo aromatyczne danie. Dodatkowo bardzo łatwe w przygotowaniu. Pasuje idealnie na rodziny obiad ale i na wczesną kolacje. Musisz spróbować tego przepisu.

(Visited 80 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Obierz ziemniaki i gotuj przez 20 minut w osolonej wodzie. Lekko twarde odcedź i pokój w plasterki. Pokrój również w plasterki cebulę i pomidory. Mozzarelle podziel na cienkie kwadraty. Posmaruj masłem żaroodporne naczynie. Posyp tartą bułką i ułóż pierwszą warstwę ziemniaków. Posyp pieprzem i majerankiem. Teraz ułóż warstwę pomidorów, cebuli i mozzarelli. Posyp solą i pieprzem. Ułóż warstwę ziemniaków. Rozsyp pokrojony w kostkę bekon i mozzarellę. Rozłóż grudki masła. Posyp jeszcze natką pietruszki i wstaw do gorącego piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Gdy ser się roztopi, a ziemniaki przyrumienią, podaj zapiekankę z zieloną sałatą, kefirem lub zsiadłym mlekiem.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Zapiekane grzyby
następny
Marynata – agrestowy Chutney
poprzedni
Zapiekane grzyby
następny
Marynata – agrestowy Chutney

Dodaj komentarz