0 0
Marynowane śledzie z korzennymi przyprawami

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

3 sztuki Śledzie solone - Mleczaki duże
4 sztuki Cebula
1/2 szklanki Ocet spirytusowy
3/4 szklanki Woda
2 łyżeczki Cukier
6 ziaren Ziele angielskie
1/2 łyżeczki Gorczyca
1/2 łyżeczki Mielona kolendra
3 sztuki Goździk
2 sztuki Liść laurowy
1 szklanka Kwaśna śmietana 12%
50 g Rodzynki
Sól
Pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Marynowane śledzie z korzennymi przyprawami

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Szukasz przystawki na wigilijny stół. Dobrze trafiłeś. Mamy dla Ciebie przepis na  śledzie marynowane z korzennymi przyprawami. Spróbuj.

(Visited 101 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Włóż śledzie do szklanej salaterki, zalej wodą i odstaw na 12 godzin w chłodne miejsce. Wymoczone obierz ze skóry, ostrym nożem oddziel od ości. Podziel na pięciocentymetrowe kawałki. Pokrój cebulę w cienkie plastry. Układaj w słoiku na przemian kawałki śledzia i cebulę. Zagotuj w garnku ocet z wodą. Wsyp przyprawy korzenne, cukier i 1/2 łyżeczki soli. Gotuj pod przykryciem przez 15 minut. Wystudź, zalej marynatą śledzie. Zakręć wieczko, wstaw słoik do lodówki na 48 godzin.

Ubij trzepaczką śmietanę ze szczyptą soli, cukru i pieprzu. Wymieszaj z rodzynkami. Ułóż na szklanym półmisku śledzia i polej śmietaną.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Rolmopsy z jabłkami
następny
Karp w rodzynkowej galarecie
poprzedni
Rolmopsy z jabłkami
następny
Karp w rodzynkowej galarecie